Зцілення через діяльність - саме це означає слово «Ерготерапія», яке походить від латинського ergon - праця або заняття і грецького therapia - лікування.
top of page
  • Writer's pictureVitaliy Floriyan

Зцілення через діяльність - саме це означає слово «Ерготерапія», яке походить від латинського ergon - праця або заняття і грецького therapia - лікування.




Зцілення через діяльність - саме це означає слово «Ерготерапія», яке походить від латинського ergon - праця або заняття і грецького therapia - лікування. Це доволі нова професія в реабілітації, але дуже важлива для допомоги пацієнтам у процесі відновлення й повернення до звичного життя.

Головне завдання ерготерапевта - допомогти пацієнту навчитись самостійно виконувати побутові завдання та адаптуватись до навколишнього середовища. Тобто він навчає знову самостійно виконувати прості побутові речі, такі як підтримка гігієни, ходьба по сходах, самообслуговування в побуті.

 Ерготерапевт розпочинає свою роботу із детального аналізу життя пацієнта, його звичок, характеру, захоплень та середовища в якому він проживає. Такий комплексний аналіз дозволяє припустити, які навички необхідно розвивати, змінити чи адаптувати в процесі реабілітації.

Особливо необхідною стала робота ерготерапевтів в умовах війни, коли велика кількість військовослужбовців отримують численні поранення, внаслідок яких втрачають важливі для життя навички. У мультидисциплінарній реабілітаційній команді відділення реабілітації лікарні швидкої допомоги працюють два ерготерапевти, які допомагають нашим пацієнтам адаптуватись до нових умов життя. Завдяки такому комплексному підходу роботи, нам вдається пришвидшити процес реабілітації, який поєднується не лише із фізичним відновленням, але й з соціальною та побутовою адаптацією.

Кожен момент успіху, кожна посмішка на обличчі пацієнта - це велика перемога, яка додає сил та мотивації продовжувати цю важливу роботу.


3 views0 comments
bottom of page