top of page
  • Writer's pictureVitaliy Floriyan

🏥 На базі КНП «ТМКЛШД» у Тернополі діє єдиний спеціалізований заклад - травмпункт, який цілодобово надає невідкладну медичну допомогу людям з пошкодженнями опорно-рухового апарату.


 На базі КНП «ТМКЛШД» у Тернополі діє єдиний спеціалізований заклад - травмпункт, який цілодобово надає невідкладну медичну допомогу людям з пошкодженнями опорно-рухового апарату. Пацієнти, яким виповнилося 18 років, звертаються до відділення самостійно або доставляються каретою швидкої допомоги.


 Допомогу надають висококваліфіковані лікарі-травматологи, які відповідно від пошкодження й звернення пацієнта проводять:

- первинну хірургічну обробку рани (ПХО) - з накладенням швів;

- зупинку зовнішньої кровотечі;

- накладення гіпсової пов'язки, в тому числі «пластикового гіпсу»;

- видалення сторонніх тіл з м'яких тканин;

- знеболювання - застосувавши блокаду, місцеве знеболення переломів, різні види анестезії;

- репозицію відламків кісток кінцівок;

- вправлення вивиху;

- пункцію суглоба, внутрішньосуглобові ін'єкції;

- видалення кліща та обробку місця укусу;

- медикаментозне лікування.


У разі потреби проводиться рентгенографія та компʼютерна томографія (КТ). А також консультація профільних спеціалістів, зокрема нейрохірурга, хірурга чи терапевта. Пацієнти можуть бути госпіталізовані для подальшого обстеження або операційного втручання.


Після надання всієї необхідної допомоги пацієнтам виписують листок непрацездатності на три дні (у разі працездатного віку), та видається консультативний висновок для подальшого обстеження й звернення до ортопеда-травматолога.


На базі лікарні швидкої допомоги діє кабінет ортопеда-травматолога, який приймає амбулаторних пацієнтів, здійснює огляд, перевʼязки, накладання або зняття гіпсу, а також видає електронні листки непрацездатності.

Відкриття кабінету ортопеда-травматолога є одним зі стратегічних кроків лікарні для постійного вдосконалення своїх послуг та забезпечення найвищого рівня медичної допомоги нашим пацієнтам. Адже відтепер подальше спостереження та лікування пацієнтів здійснюється на базі одного медичного закладу.



1 view0 comments
bottom of page