top of page
  • Writer's pictureVitaliy Floriyan

На фоні сезонних вірусних захворювань, включаючи пандемію COVID-19, зросла кількість пацієнтів, які звертаються зі скаргами на хронічні захворювання органів дихання.


На фоні сезонних вірусних захворювань, включаючи пандемію COVID-19, зросла кількість пацієнтів, які звертаються зі скаргами на хронічні захворювання органів дихання. У лікарні швидкої допомоги всіх пацієнтів з порушенням роботи дихальної системи оглядає кваліфікований лікар-пульмонолог Ірина Чванкіна.


 Для оцінки стану функцій дихання та виявлення захворювань легень і бронхів застосовуються сучасні методи досліджень. Одним з найінформативніших і безпечних методів є спірографія, яка дозволяє оцінити механічну функцію легень, грудної клітки і дихальної мускулатури шляхом вимірювання легеневих потоків та об’ємів, а також виявити різноманітні бронхолегеневі патології.


Цей метод дослідження є безпечним та безболісним. Процедура проводиться за допомогою спеціального діагностичного приладу - спірографа, під контролем лікаря-пульмонолога. Пацієнт виконує серію вдихів та видихів, а медик фіксує показники, на основі яких оцінюється вид і ступінь порушень у роботі бронхолегеневої системи.

Використання сучасних методів діагностики на базі лікарні швидкої допомоги, відіграє ключову роль у наданні ефективного лікування пацієнта, особливо в умовах пандемій та сезонних загострень.



3 views0 comments
bottom of page