top of page
  • Writer's pictureVitaliy Floriyan

Ургентний профіль лікарні швидкої допомоги ставить перед медиками складні завдання, які потребують надання невідкладної допомоги та прийняття важливих рішень у короткі терміни.


Ургентний профіль лікарні швидкої допомоги ставить перед медиками складні завдання, які потребують надання невідкладної допомоги та прийняття важливих рішень у короткі терміни.


Кейс ургентного випадку від наших лікарів-хірургів Лікар-хірург Дмитро Осадчук  та Юра Кушнір  

Пацієнт А доставлений бригадою швидкої допомоги у критичному стані з приводу гнилісної анаеробної флегмони аксилярної ділянки що ускладнилася розвитком сепсису , септичного шоку.


Перед медиками стояло два важливих завдання: врятувати життя пацієнта, ліквідувати інфекцію у зоні ураження та зберегти функціональність кінцівки. Ситуацію ускладнювало велике та глибоке поширення процесу інфікування аж на грудну клітку, а також вперше діагностований у пацієнта цукровий діабет.

Після негайної госпіталізації у реанімаційне відділення, проведено хірургічну обробку флегмону та забрано змертвілі тканини, а також здійснено посиндромну інтенсивну терапію. Для збереження функціональності кінцівки, медики використали новітню та ефективну VAC систему, яка дозволила виконати пластику гранулюючої рани мобілізованими шкірно фасціальними лоскутами. Після 14 днів лікування в хірургічному відділенні із повним збереженням активних та пасивних рухів у верхній кінцівці пацієнт був виписаний у задовільному стані для подальшого амбулаторного лікування.


Такі ургентні випадки потребують прийняття правильних та виважених рішень у максимально короткі терміни. Лише завдяки висококваліфікованій команді фахівців та передовим технологічним методам лікування медикам вдалось зберегти повну функціональну активність верхньої кінцівки пацієнта.



3 views0 comments
bottom of page