top of page
  • Writer's pictureVitaliy Floriyan

Завідуюча відділенням інфекційного контролю лікарні швидкої допомоги Любов Витвицька взяла участь у тренінгу з профілактики та контролю інфекційних захворювань


Завідуюча відділенням інфекційного контролю лікарні швидкої допомоги Любов Витвицька взяла участь у тренінгу з профілактики та контролю інфекційних захворювань, спрямований на вдосконалення управління медичними відходами, який відбувся 29 січня у Тернополі.

Головною метою тренінгу було підняття рівня знань працівників закладів охорони здоров'я та ЦКПХ з питань управління медичними відходами. Це спрямовано на будівництво ефективної системи управління відходами для зниження ризиків та негативних наслідків для персоналу та населення.

Протягом дня учасники обговорили ряд важливих питань, включаючи законодавство України щодо управління медичними відходами, класифікацію відходів, систему управління, вимоги до зберігання та аварійні ситуації.

Поводження з медичними відходами залишається актуальною проблемою, вимагаючи перегляду нормативної бази та алгоритмів на рівні кожного закладу охорони здоров’я. Саме тому, такі тренінги здійснюються за підтримки Міністерства охорони здоров'я України та World Bank Ukraine у рамках проєкту "Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні».

2 views0 comments
bottom of page