top of page
  • Writer's pictureVitaliy Floriyan

Нейрохірургічне лікування кил (гриж) міжхребцевих дисків в поперековому відділі хребта на базі лікарні швидкої допомоги є ключовим етапом у подоланні болю та відновленні функцій пацієнтів.


Нейрохірургічне лікування кил (гриж) міжхребцевих дисків в поперековому відділі хребта на базі лікарні швидкої допомоги є ключовим етапом у подоланні болю та відновленні функцій пацієнтів.

 Біль в спині є проблемою, яка сьогодні знайома кожному. На перший погляд, така буденна справа при нехтуванні може призвести до важких та іноді необоротних ускладнень. Особливу загрозу несуть міжхребцеві кили, що локалізуються у поперековому відділі хребта. Вони можуть призводити до різноманітних неврологічних симптомів, включаючи біль, слабкість та порушення чутливості в нижній кінцівці, а також порушення функцій тазових органів.

Для діагностики таких станів використовується магнітно-резонансна томографія, яка дозволяє точно визначити розміри та місце розташування грижі.

  Команда нейрохірургів КНП "ТМКЛШД", включаючи @Pavlo Bidzilya, Петро Гудак, Олександр Швець та Arsen Chernetskyy, володіє широким спектром методів лікування, включаючи консервативні підходи та хірургічні втручання.

Нейрохірург на основі ретельного огляду пацієнта визначає поточний неврологічний статус, призначає додаткові методи обстеження для уточнення діагнозу й підбору плану лікування. Відповідно від стадії захворювання обирають консервативну медикаментозну терапію або проведення спеціальних блокад чи оперативне втручання.

 Золотим стандартом хірургії кил міжхребцевих дисків є мікродискектомія. Дане втручання проводиться із застосуванням високоякісного сучасного нейрохірургічного обладнання.

На базі лікарні швидкої допомоги обладнана нейрохірургічна операційна, яка забезпечена сучасним мікроскопом, єдиною в Україні інтраопераційною комп’ютерною томографією, нейронавігацією та найсучаснішим мікрохірургічним інструментарієм.

 Ігнорування серйозних симптомів та відсутність належного лікування кил міжхребцевих дисків може мати серйозні наслідки. Наприклад, кауда-синдром, як один із найбільш серйозних ускладнень, загрожує не лише функціонуванню тазових органів, але й може призвести до повної втрати функцій нижніх кінцівок та їх паралічу. Тому важливо своєчасно звертатися за допомогою до кваліфікованих медичних спеціалістів та дотримуватися рекомендацій лікаря для запобігання подальшого ускладнення стану та збереження якості життя.

7 views0 comments
bottom of page