top of page
  • Writer's pictureVitaliy Floriyan

Неординарний клінічний випадок від нашого невропатолога Мирослави Бутрин.


Неординарний клінічний випадок від нашого невропатолога Мирослави Бутрин.

 Пацієнтка А (76 років), поступила у КНП "ТМКЛШД" із підозрою на післяін'єкційний абсцес обох сідниць, проте діагностичний пошук привів до несподіванки...

З анамнезу захворювання : тривалий час пацієнтка боролася з болями у поперековому відділі хребта використовуючи різноманітні методи лікування (прийом нестероїдних протизапальних та знезболювальних препаратів внутрішньом'язево). Проте, біль ставав інтенсивнішим, значно обмежуючи її рухові можливості.

Лікарі надали першу медичну допомогу - провели дренування гнійників сідниць. У ході обстеження виявили ще й гнійні ураження глибоких мʼязів спини та тазу, тобто, ускладнення захворювання, внаслідок якого гній утворювався у поперековому відділі хребта та стікав вниз по мʼязах.

Незважаючи на проведені медичні маніпуляції, больовий синдром в попереку не вщухав. Медики не припиняли пошуку причин його виникнення. Команда медиків у складі невропатоМіра Бутрин, хірурга Андрія Дивака та нейрохірурга Arsen Chernetskyy, вивчаючи результати компʼютерної томографії, виявили, що це не остеохондроз, а специфічне ураження, яке було проявом туберкульозного ураження хребта. Таким чином нам вдалось виявити справжнє захворювання - Туберкульозний спондиліт. Завдяки ретельній діагностиці та комплексному підходу до лікування, пацієнтці встановлено правильний діагноз й скеровано на лікування основного захворювання.

42 views0 comments
bottom of page