top of page
  • Writer's pictureVitaliy Floriyan

У відділенні реабілітації пацієнти знають, що шлях до фізичного відновлення лежить через кропітку працю й чітке виконання реабілітаційної програми складеної лікарем фізичної та реабілітаційної медицин



У відділенні реабілітації пацієнти знають, що шлях до фізичного відновлення лежить через кропітку працю й чітке виконання реабілітаційної програми складеної лікарем фізичної та реабілітаційної медицини (ФРМ).


 У лікарні швидкої допомоги працює крута команда лікарів ФРМ у складі Дмитро Смолій, Natali Melish, Andrii Kolomyiets та Iryna Obaranchuk 

Лікар фізичної та реабілітаційної медицини - очолює мультидисциплінарну реабілітаційну команду. Саме він координує реабілітаційний процес, проводить оцінку стану пацієнта та формує індивідуальну програму, з урахуванням методик, які допоможуть йому швидше відновити втрачені функції й повернутись до активного життя. Контролює весь процес реабілітації, проводить оцінку ефективності та коригує план індивідуальної терапії.

 Лікар фізичної та реабілітаційної медицини працює з пацієнтами різного віку та з різними видами обмежень, від м'язово-скелетних травм до неврологічних захворювань.

До нього звертаються пацієнти, які перенесли травми, ампутацію кінцівок, інсульт або інфаркт, страждають хронічними захворюваннями опорно-рухового апарату, перенесли різного роду операції, а також ті, хто потребує навчання користування протезом.

Фізична та реабілітаційна медицина розглядає пацієнта як активного учасника процесу відновлення. Вона враховує його можливості та потреби у виконанні різних дій, які можуть бути важкими або неможливими через травми чи захворювання. Такий підхід сприяє відновленню функцій тіла та самостійності, сприяє адаптації до нових умов і допомагає пацієнтам повернутися до повноцінного життя.

Щоб досягнути бажаних результатів важлива налагоджена робота усіх медичних фахівців мультидисциплінарної команди. Завдяки дружній атмосфері, яка панує у колективі реабілітаційного відділення лікарні швидкої допомоги, всі члени команди працюють спільно, використовуючи свої знання та вміння для досягнення найкращих результатів у відновленні наших пацієнтів

4 views0 comments
bottom of page